“Opasulji se”: Poljoprivredna škola u Futogu organizovala akciju kuvanja pasulja za 23 ekipe u cilju promocije škole i zajedništva (FOTO)

NOVI SAD – Poljoprivredna škola sa domom učenika u Futogu ne prestaje da iznenađuje sa svojim idejama. Poslednja u nizu je “Opasulji se”, na koju su se odazvale osnovne škole iz Novog Sada, Savinog sela, Begeča, Gospođinaca, Zmajeva, Budisave i mnogih drugih mesta.
Foto: Ustupljena fotografijaa

Kako ističu iz ove škole za naš portal, cilj akcije je druženje, stvaranje prijateljstava, zajedništva, ali i promocija Poljoprivredne škole za narednu školsku godinu.

Radoje Mašulović, nastavnik istorije, naglasio je da je u cilju ispunjavanja smernica za jačanje međuđačkih odnosa koje je poslalo Ministarstvo prosvete, odlučeno da se napravi ova akcija. Kako ističe, zainteresovanost je bila velika.

„Svaka škola ima svog domaćina, koji ih može provesti po školi i upoznati sa smerovima koji kod nas postoje. Danas je takođe i Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, tako da smo i to iskoristili kao odličnu temu da se borimo protiv nasilja. Atmosfera je fantastična, a deca su veoma raspoložena. Sve škole koje smo pozvali su se odazvale.

U maju pripremamo Dan otvorenih vrata škole, kao i takmičenje u disciplinama u vezi sa poljoprivredom, prepoznavanjem biljaka, semena, životinja“, rekao je Mašulović.

Takmiče se 23 ekipe, a namirnice je donirala škola domaćin. Proglašenje pobednika se očekuje u 13.00 časova, kada je organizovan i ručak za sve učesnike.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.