logo transparend vojvodina uzivo

Kisić: Tokom jula rođeno 230 beba više nego istog meseca prethodne godine

BEOGRAD – Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić rekla je danas na manifestaciji „Porodica nedeljom“ da je u toku jula ove godine rođeno oko 230 beba više u odnosu na jul prethodne godine.

„Ovo su divne vesti i nadamo se da će ovakav trend da se nastavi i da će da nas bude što više. Svako novorođeno dete je za nas najveće bogatstvo“, kazala je Kisić, navodi se u saopštenju Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Kisić je dodala da je pobošljanje demografske slike Srbije glavni fokus rada Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Prema poslednjim statističkim podacima, u periodu od januara do jula ove godine zabeležen je rast rađanja beba za 0,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju podržalo je manifestaciju „Porodica nedeljom“, koju je organizovalo udruženje građana „Čuvari ognjišta“, na konkursu za dodelu dotacija namenjenih za projekte porodično pravne zaštite građana, podrške porodici i deci.

„Upravo je ovo cilj, da se okupljamo, družimo, da dane provodimo u krugu svojih porodica, jer iz porodice crpimo snagu, energiju“, rekla je Kisić i dodala da će Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju nastaviti da preduzima aktivnosti u cilju jačanja porodica.

Manifestacija „Porodica nedeljom“ održana je na platou ispred tržnog centra „Big Fashion“, a u okviru nje članovi porodica su imali priliku da se takmiče u šahu, nadigravaju u raznim takmičenjima, učestvuju u mnogobrojnim edukativnim programima i uživaju u muzičkim koncertima.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.