Kikindski predškolci sadnjom dočekuju proleće

KIKINDA – U okviru edukacije najmlađih ”Učimo, kako i zašto sadimo”, u dvorištu vrtića “Kolibri” i obližnjem parku, organizovana je sadnja 20 vrsta sadnica crvenolisne šljive, kuglaste katalpe i kuglastog bagrema.

Akciji je, pored mališana, zaposlenih u vrtiću i predstavnika Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj i Sekretarijata za javne službe, udruženja građana i verske službe, prisustvovao i gradonačelnik Nikola Lukač sa svojim saradnicima. U pitanju je zajednički projekat grada Kikinde i Predškolske ustanove ”Dragoljub Udicki”, koja je organizovana u cilju očuvanja zdrave životne sredine.

Foto: Vojvodina uživo

”Zajedno sa decom učili smo kako i zašto sadimo drvo i zato bih pohvalila Eko tim Predškolske ustanove, s obzirom na to da su veoma aktivni i sprovode razne akcije na temu zaštite životne sredine. Želja nam je da radimo na različitim vidovima edukacije. Ovoga puta smo učili o sadnji, a već naredne nedelje ćemo učiti o upravljanju otpadom”, istakla je Miroslava Narančić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

Foto: Vojvodina uživo

U okviru akcije, mališani iz vrtića odigrali su prolećno kolo i podelili svim učesnicima razglednice sa porukama.

Foto: Vojvodina uživo

”Naš Eko tim pripremio je niz akcija tokom cele školske godine koje sprovodimo u okviru velikog projekta posvećenom čistijim i zelenijim školama Vojvodine, tako da sve ovo organizujemo kako bismo pokazali koliko naša deca poznaju prirodu i sve što ima veze sa njenom zaštitom”, podsetila je Aleksandra Ludajić, glavni vaspitač u vrtiću ”Kolibri”.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: