logo transparend vojvodina uzivo

Kikinda dobila „pametnu“ raskrsnicu

KIKINDA – Na raskrsnici ulica Jovana Jovanovića Zmaja i Mihajla Pupina, jednom od najfrekventnijih delova grada, postavljena je nova svetlosna signalizacija.

U radove je uloženo 5,2 miliona dinara, koji su obezbeđeni sredstvima Grada Kikinde i Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj. Od sada je vozačima na raspolaganju najmoderniji pametni semafor koji ima četiri senzora koji vrše analitiku saobraćaja, odnosno detekciju vozila, što znači da će u odnosu na frekventnost, semafor menjati tokove zelenog svetla u odnosu na pravce. Završetak radova obišli su gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog okruga Miroslav Dučić, kao i predstavnici Saobraćajne inspekcije Grada Kikinde.

Foto: Vojvodina uživo

“Očekujemo da u toku ove godine postavimo još jedan radar na raskrsnici ulica Miloša Velikog i Sinđelićeve, ukupne vrednosti 12 miliona dinara. Time povećavamo bezbednost za svaki deo grada. Zajedno sa resornim Sekretarijatom, postaviće se još jedan radar kod Osnovne škole ‘Jovan Popović’, dok bi do kraja godine trebalo da bude postavljen još jedan usporivač u Nakovu u zoni škole. Postavkom svetlosne signalizacije, uređenjem parking mesta, ali i uz izgradnju novog mini ritejl parka, ovaj deo grada trebalo bi da dobije potpuno novi izgled, koji su stanovnici Mikronaselja zaslužili“, rekao je gradonačelnik.

Foto: Vojvodina uživo

Novi semafor trebalo bi u znatnoj meri da unapredi bezbednost svih učesnika u saobraćaju, pogotovo što se u samoj blizini raskrsnice nalaze vrtić i osnovna škola.

Foto: Vojvodina uživo

“Ukoliko Hitna služba nailazi do raskrsnice i poseduje GPS sistem, postoji mogućnost da joj se na vreme omogući prolaz kroz zeleno svetlo. Radi se o semaforu najnovije genereracije u državi“, podsetio je Vladimir Radnović, predstavnik izvođača radova.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.