Kenijci najbrži u Rumi: Laban Čeriot i Rona Njaboke Njajabočoa pobednici 5. Rumskog polumaratona

RUMA – Više stotina profesionalnih sportista i rekreativaca uzelo je juče učešće u najvažnijoj sportskoj manifestaciji u Rumi, petom po redu, Rumskom polumaratonu. Jaku konkurenciju u obe kategorije predvodili su takmičari iz Kenije, a odličnim rezultatima srpski atletičari su ravnopravno parirali ruskim sportistima, koji su takođe u velikom broju učestovali u jučerašnjoj trci.
Foto: Opština Ruma

U muškoj konkurenciji Laban Čeriot je rezultatom 01:06:58 prvi prošao kroz cilj, ostavivši iza sebe prošlogodišnjeg pobednika i rekordera Rumskog polumaratona Stenlija Kipruta 01:08:04, dok je treći rezultat istrčao još jedan takmičar iz Kenije, Hosea Kiplagat Tuei 01:08:47.

Foto: Opština Ruma

Domaći trkač Đuro Borbelj iz AK Apatin bio je četvrtoplasirani sa rezultatom 01:12:37, a najbrži Rumljanin bio je Branislav Srdić sa devetim rezultatom u ukupnoj konkurenciji 01:23:04.

Foto: Opština Ruma

Rona Njaboke Njajabočoa je polumaraton istrčala za rekordno vreme  01:17:37, što je za četiri sekunde bolje vreme od dosadašnjeg rekorda Teodore Simović. Drugoplasirana je bila Rut Matebo 01:21:14, dok je bronzanu medalju osvojila srpska atletičarka Slađana Stamenković 01:22:17. Najbrža Rumljanka je bila Gordana Obradović 02:05:31.

Pobednici Rumskog polumaratona su saglasni u oceni da je uprkos toplijem vremenu bilo zadovoljstvo nadmetati se u Rumi, te da će i naredne godine ponovo trčati u našem gradu.

5. Rumski polumaraton organizovao je Sportski savez, pod pokroviteljstvom Opštine Ruma, koja je obezbedila i vredne novčane nagrade.

Foto: Opština Ruma
Foto: Opština Ruma

Predsednik SO Ruma Stevan Kovačević je istakao da je Rumski polumaraton najznačajnija sportska manifestacija i da ona na najbolji način ilustruje želju lokalne samouprave da kroz sport propagira zdrave stilove života.

Foto: Opština Ruma

„Za ovih pet godina koliko se Rumski polumaraton održava ova manifestacija je prihvaćena od strane naših sugrađana i ostvaruje svoju misiju na najbolji način propagira i sportske stilove života, ali i rumsku opštinu, ne samo u Srbiji nego i u regionu. Siguran sam da će ova manifestacija biti sve bolja iz godine u godinu, što potvrđuje i broj učesnika i njihov kvalitet“, rekao je Kovačević.

Pored glavne trke održana je i tradicionalna štafetna trka 3x7km, DDOR trka zadovoljstva i možda i najomiljenija NEON Bambini maraton, u kome su mališani do 2 godine starosti puzali stazu simbolično dugu 4,5 metara, sa jasnom aluzijom na 45 paralelu na kojoj se Ruma nalazi.

Foto: Opština Ruma

I ove godine Rumski polumaraton doveo je u naš grad legende atletike. Olivera Jevtić ovoga puta nije trčala, ali je savetima i te kako pomogla, na prvom mestu, Stenliju Kiprutu i Slađani Stamenković, da ostvare dobar rezultat.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: