Kao bakina: Domaća supa

To je ono jelo na kašiku koje greje i dušu i telo.

Sastojci:

Za supu:

2 veća bataka
2 šargarepe
malo celera
2 paškanata
1 crni luk
seckan peršun

Za knedle:

2 kašike kukuruznog brašna
2 kašike griza
100 ml jogurta
soli po ukusu
1 jaje
1 kašika maslinovog ulja

U šerpu stavite meso, vodu i očišćen luk presečen na polu da se kuva. Kada meso bude gotovo, procedite vodu i u nju stavite iseckano povrće i vratite (iseckano) meso. Neka se kuva na laganoj vatri.

Spremite knedle tako što ćete odvojite žumanca i belanca, u belanca dodajte prstohvat soli i umutite u čvrst šne. Pomešajte žumanca i belanca, polako promešajte dodajte jogurt, kukuruno brašno, griz, maslinovo ulje. Pmoću kašike vadite knedle i na laganoj vatri dodajte u supu. Gotove su kad počnu da plivaju po površini.

Pred kraj pospite seckanim peršunom.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.