Kako se pravi griz?

Možete da budete iskusna domaćica, ali ako nikada niste pravili neko jelo, može da se desi da negde pogrešite. Takav je slučaj i sa grizom.

Ovo je vrlo jednostavna poslastica koju jedemo ceo život, ali moraju da se ispoštuju tačne mere kako bi ona uspela. Često se dešava da sipata manje griza ili manje mleka, pa morate da popravljate.

Ali, ako se držite ovog recepta ne postoji šansa da ne uspe. Ono što je bitno da znate jeste da na 100 ml mleka uvek ide 1 ravna kašika griza i pola kašike šećera.

Sastojci:

1 l mleka
10 ravnih kašika griza
5 kašika šećera
jagode

Priprema:

Sipajte mleko u šerpu i sačekajte da provri, ali vodite računa da ne zagori.
Smanjite vatru, pa sipajte griz, sve vreme mešajući. Kuvajte još 2-3 minuta, uz konstatno mešanje. U gotov griz dodajte šećer, promešajte, pa sipajte u posudu. Ukrasite čokoladom, kakaom, cimetom, voćem…

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.