Kako da vam se hrana ne zalepi za tiganj? Iskusne domaćice koriste ova tri trika

Ne postoji osoba kojoj se nije dogodilo da joj se, prilikom pripreme, hrana zalepi za tiganj. Ovo se posebno odnosi na recepte koji zahtevaju da se jelo peče bez kapi ulja, a vi, recimo, nemate tiganj koji se ne lepi.

Srećom, postoji nekoliko rešenja za ovaj problem, a ova tri su posebno zgodna jer sve što vam je potrebno, najverovatnije, već imate kod kuće.

Pek papir

Pek papir uglavnom svi koristimo prilikom pripreme hrane. Prilično je praktičan i jelo ispadne preukusno. Šta je potrebno da uradite? Stavite ga na tiganj i jednostavno ubacite to što ste hteli da ispečete.

Jabukovo sirće

Najjednostavniji način za pečenje jela u starom tiganju jeste da prirodno jabukovo sirće, u tankom sloju, ravnomerno sipate u posudu. Zatim upalite šporet i sačekajte da sirće izlapi, a onda ubacite ono što želite da spremite.

So i ulje

Sipajte u posudu so u tankom sloju i pržite dok ne bude postala braon, a zatim je uklonite. Sipajte ulje i nežno ga utrljajte, a kada se tiganj bude ohladio, višak ulja uklonite ubrusom i posuda je spremna za korišćenje.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.