„Kako da igramo dok krv naših navijača lije?“: AEK prozvao UEFA zbog lobiranja Hrvata

Novo saopštenje grčkog tima

Ubistvo 29-godišnjeg navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa šokiralo je fudbalski svet, a jezivim događajima posebno su šokirani u AEK-u, iz kojeg traže oštru kaznu za hrvatski Dinamo.

Kako prenose grčki mediji, klub se oglasio novim saopštenjem u kojem traže hitno kažnjavanje.

-Kako je moguće da nakon varvarskog ubistva Mihalisa od strane bande kriminalaca iz Hrvatske, AEK može ući na teren i igrati protiv ove ekipe? – navodi AEK u svom saopštenju, u kojem se pominje i moć koju hrvatski lobi ima u okviru UEFA .

– Hoće li neke od njegovih ubica biti na tribinama? Da li će njihovi saučesnici u zločinu danas na društvenim mrežama proslavljati ubistvo koje su počinili njihovi prijatelji? Oni koji proklinju nas i ponose se ubistvom koje su počinili njihovi saputnici u organizovanom kriminalu?

– Ko nas zaista tera da igramo ove utakmice dok krv našeg ubijenog navijača i drugog teško povređenog curi? Kada svi znaju da su oni koji su došli ovde da ubijaju sastavni deo organizacije sa kojom moramo da igramo fudbal?

– Da li je lobiranje Hrvata u UEFA važnije od ljudskih života koje su oduzele ubice? I da li dobro evropskog fudbala zahteva da nateramo naše igrače da igraju fudbal na svom terenu kao da se ništa nije desilo Postoji samo jedan način: hitna i stroga kazna odmah! Civilizovani evropski fudbalski svet čeka ovo. Kao i AEK.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.