Kada kuvate belo meso, dodajte mu jedan tajni sastojak

Jedno od omiljenih delova pileta i omiljeno meso većeg dela sveta jeste pileće belo meso – koje je ukusno, lagano, niskokalorično, a bogato gvožđem, selenom, vitaminom B i cinkom.

Čak 80 odsto kalorija iz belog mesa dolazi iz proteina, a samo 20 odsto iz masti, što ga svrstava u red najzdravijih mesa…

Visok procenat proteina gradi mišiće i pomaže u smanjenje telesne težine.

Belo meso ne sadrži ugljene hidrate i zato je njegov glikemijski indeks nula, pa se preporučuje svima koji se bore sa insulinskom rezistencijom.

Bilo da ste na dijeti ili vodite računa o zdravlju kuvano ili pečeno belo meso je najbolji izbor, ali takva termička obrada može da ga isuši previše.

Belo meso je suvo i gumeno ako se ne pripremi kako treba, a ako ga prekuvate ili izložite većoj temperaturi dodatno ćete pogoršati ukus.

Postoje cake koje će vam pomoći da čak i kuvano belo meso uvek bude sočno i ukusno. Pre nego što počenete da ga kuvate, meso odledite skroz. Takođe, jako je bitno da ga ubacite u ključalu vodu, ako želite da bude savršenog ukusa. Ova dva saveta jesu bitna, ali najvažniji je treći, a to je dodavanje tajnog sastojka.

On će vam pomoći čak i ako niste ispratili prethodna dva pravila u potpunosti. U vodu koju ste stavili da proključa sipajte jednu kašičicu limunovog soka.
To obavezno uradite pre nego što dodate belo meso. Ovaj jednostavan sastojak osiguraće da gotovo jelo bude mekano i sočno.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.