Jurica Pađen & Aerodrom nastupili u Pančevu

PANČEVO – Na platou ispred Kulturnog centra Pančeva sinoć su nastupili Jurica Pađen & Aerodrom. Koncert je održan u okviru letnjeg programa Grada Pančeva.

„Aerodrom” je rok sastav osnovan 1978, u Zagrebu. Tokom svoje duge karijere izdali su 12 studijskih albuma, a svrstavaju se među najpopularnije rock sastave iz osamdesetih godina prošlog veka, zahvaljujući bezvremenim hitovima, među kojima su „Obična ljubavna pjesma”, „Fratello”, „Stavi pravu stvar”, „24 sata dnevno”, „Što si u kavu stavila”, „Otkazani let”…

 

Foto: Grad Pančevo

 

Osnivač i frontmen benda Jurica Pađen jedan je od najdugovečnijih muzičara na našoj sceni, a svoj rad je ovekovečio i kao deo bendova „Parni valjak”, „Grupa 220” i kultnog benda „Azra”.

Poslednjih nekoliko godina aktivno sviraju po Hrvatskoj i regionu, a takođe su i diskografski aktivni. Nekoliko singlova s albuma „Taktika noja”, nalazilo se visoko na službenoj Top 40 hrvatskoj listi, a 2014. Pađen je nagrađen i nagradom „Porin” za hvaljeni gitaristički instrumentalni album „All Stars”.

 

Foto: Grad Pančevo

 

Kao predgrupa „Aerodromu“ sinoć je na platou ispred Kulturnog centra nastupio bend „Sivi“ iz Pančeva.

 

Foto: Grad Pančevo

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.