Jovanović sa Hilom o saradnji Srbije i SAD u IKT sektoru

Mihailo Jovanović
BEOGRAD – Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil saglasili su se danas da je Srbija prepoznata kao jedan od regionalnih lidera u razvoju informaciono-komunikacionih tehnologija i da poslednjih godina ovaj sektor beleži ekspanziju, saopštilo je resorno ministarstvo.

Jovanović je upoznao ambasadora Hila sa aktivnostima ministarstva na čijem je čelu u definisanju nove legislative kroz Zakon o elektronskim komunikacijama, zatim elektronskim medijima, te javnom informisanju i medijima.

Posebno je istakao važnost razvoja širokopojasne infrastrukture, kao projekta od nacionalnog značaja, čijom realizacijom će se uvesti brzi internet u selima.

Jovanović je naveo da je Srbija otvorena za saradnju sa kompanijama iz SAD i da je Vlada Srbije spremna da uradi sve kako bi privukla nove kompanije u našu zemlju, te da bi se tako unapredila efikasnost rada mnogih IT kompanija koje uveliko posluju u našoj zemlji i nastavio trend otvaranja novih razvojnih centara.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: