Jovanović: Do 2025. brzi internet u 700 sela u Srbiji

LJIG – Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović izjavio je danas da je njegovo ministarstvo napravilo plan da se do kraja 2025. godine brzi internet uvede u više od 700 sela, saopštilo je to ministarstvo.

“U tu svrhu gradi se više od 4.700 kilometara trasa optičkih kablova da bi se povezalo više od 120.000 domaćinstava i oko 720 školskih objekata”, rekao je Mihailović koji je obišao selo Kalanjevci, kod Ljiga, u kojem su završeni radovi na izgradnji širokopojasne telekomunikacione infrastrukture i uveden brzi internet u prve kuće ovog sela.

“U selu Kalanjevci smo se uverili da uspešno napreduje jedan od najbitnijih projekata digitalizacije u Srbiji koji realizuje Ministarstvo informisanja i telekomunikacija – izgradnja optičke, telekomunikacione infrastrukture kojom se obezbeđuje brzi internet, protoka preko 100Mb/s u ruralnim predelima naše zemlje. U Kalenjevcima je već 15 kuća dobilo priključak“, izjavio je ministar.

On je posetio i OŠ “Sestre Pavlović” u selu Kalanjevci, koju su Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i Telekom Srbija opremili laptop računarima. Događaju su prisustvovali i predsednik Opštine Ljig Dragan Lazarević, načelnik Kolubarskog okruga Miloš Milutinović i izvršna direktorka prodaje u Telekomu Katarina Subotić.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacije ističe da se uvođenjem brzog interneta u selima obezbeđuje dostupnost usluga elektronske uprave, digitalna nastava i digitalni sadržaji i u najmanjim, isturenim odeljenjima osnovnih škola u Srbiji, pokretanje biznisa i mogućnosti da se koristi elektronska trgovina kako bi poljoprivredni i drugi proizvodi bili dostupni u svakom trenutku preko interneta, kao i praćenje multimedijalnog sadržaja – više stotina televizijskih kanala, zabavnog i naučnog programa, sportskog i filmskog programa, fiksne i mobilne telefonije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.