Poseta ministra Vučevića kontingentu Vojske Srbije i sedištu multinacionalne operacije UNFICYP na Kipru

KIPAR – Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević u okviru posete Кipru obišao je danas kontingent Vojske Srbije u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Кipru UNFICYP u njenom sedištu i sastao sa rukovodstvom te misije.

Stariji nacionalni predstavnik major Dejan Živanović dočekao je ministra Vučevića, a usledio je i susret sa pripadnicima Vojske Srbije, našim „plavim beretkama“, angažovanim u misiji UNFICYP.

Današnja poseta bila je prilika da se ministar odbrane upozna sa istorijatom misije i učešća naših pripadnika, stanjem i aktivnostima koje se realizuju u zoni operacije i uveri se u visok nivo profesionalizma naših pripadnika u izvršavanju dodeljenih zadatаka.

U sedištu misije, ministar Vučević sastao se sa specijalnim predstavnikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija na Кipru i šefom misije UNFICYP Кolinom Stjuartom.

Tokom susreta, šef misije upoznao je ministra Vučevića o značaju izgradnje poverenja dve strane, organizaciji kontakata i pregovora, kao i rešavanju kriznih situacija. Šef misije Stjuart posebno je naglasio izuzetan profesionalizam pripadnika Vojske Srbije koji se angažuju u misiji UNFICYP.

Ministar Vučević susreo se danas i sa komandantom vojnih snaga UN na Кipru general-majorom Ingrid Gjerde.

Tokom razgovora, ministar Vučević zahvalio je na dobroj saradnji, profesionalnom odnosu i svakoj podršci kontingentu Vojske Srbije.

General Gjerde upoznala je ministra Vučevića sa orgаnizacijom vojne komponente i zadacima koji proističu iz mandata misije. Ona je, takođe, istakla da angažovani pripadnici Vojske Srbije u UNFICYP, koji su raspoređeni u Komandi i multinacionalnom vodu vojne policije, svoje zadatke obavljaju profesionalno i odgovorno i tom prilikom ih је pohvalila. Istaknuta je i dobra saradnja sa svim ostalim pripadnicima misije.

U sedištu misije UNFICYP, tokom današnje posete, u Кnjigu posetilaca ministar Vučević upisao je:

„Znajući da očuvanje nacionalnog mira predstavlja najveći vojni uspeh, pripadnici Vojske Srbije profesionalno i časno obavljaju svoje zadatke u misiji Ujedinjenih nacija na Кipru.

Na taj način oni grade ugled Vojske Srbije i Republike Srbije u celini, na čemu im s ponosom čestitam.

Svojim angažovanjem u misiji Ujednjenih nacija, Republika Srbija još jednom snažno dokazuje svoju posvećenost očuvanju međunarodnog javnog reda i osnovnih principa Povelje Ujedinjenih nacija.“

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.