JKP „Čistoča i zelenilo“ Zrenjanin počelo sa raspodelom opreme za sakupljanje i reciklažu otpada

ZRENJANIN – Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ je počelo sa raspodelom opreme za sakupljanje i reciklažu otpada, novih kanti i kontejnera za komunalni otpad, pri čemu je najviše dodeljeno Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“.

Ovoj zdravstvenoj instituciji je isporučeno 30 kanti zapremine 120 litara i 10 kontejnera od 1,1 kubnih metara, a predstavniku bolnice donaciju je predao direktor  JKP “Čistoća i zelenilo” Nemanja Milinković.

Podsećamo, Grad Zrenjanin je, na osnovu ugovora s Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine, dobio na korišćenje 700 kanti i 25 kontejnera, čime će “Čistoći i zelenilu” biti omogućeno lakše iznošenje komunalnog otpada, uz obnovu postojeće opreme i poboljšanje trenutnih kapaciteta za odlaganje otpada na nivou gradskih škola, javnih ustanova i objekata. Takođe, akcija ima i evidentan ekološki značaj, jer će otpad biti odlagan na kvalitetniji i bezbedniji način, u nove kante i kontejnere.

Nakon što je, u saradnji s lokalnom samoupravom, sačinilo plan raspodele, JKP “Čistoća i zelenilo” počelo je prethodnih dana s realizacijom ove aktivnosti na terenu i, ne računajući bolnicu, izvršilo raspodelu ukupno 113 kanti.

Jedanaest gradskih osnovnih škola dobilo je po tri kante, a osam srednjih škola po četiri. Po pet kanti dobilo je šest sportskih objekata u Zrenjaninu, dok su po dve kante dodeljene verskim zajednicama, za potrebe devet crkava različitih konfesija. Nakon jučerašnje dodele u Opštoj bolnici, na red dolaze i druge zdravstvene ustanove, domovi zdravlja, kao i objekti Predškolske ustanove Zrenjanin.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: