Najpoznatiji kuvar Džejmi Oliver odlučio je da unapredi originalni recept za cezar salatu, čineći je još izvanrednijom i ukusnijom.
Kako se bliži leto, često se suočavamo s gubitkom apetita i nedoumicom oko izbora obroka. U tim trenucima, salate postaju idealan izbor za osveženje i lagani obrok. Među mnogim salatama, cezar salata se izdvaja kao jedna od najpopularnijih i najukusnijih opcija.
Džejmi Oliver je kreirao jedan od najboljih recepata za ovu salatu, koji je postao izuzetno poznat i cenjen.
Sastojci:
4 kašike grčkog jogurta
kašika vusteršir sosa
pola kašičice senfa
2 slana fileta inćuna
korica od pola limuna
sok od pola limuna
1 kašika vinskog sirćeta
2 kašike maslinovog ulja
100 grama narendanog parmezana
glavica rimske salate
mala glavica crvenog radiča (povrće nalik crvenom kupusu)
mala glavica crvenog luka
2 fileta pilećih prsa
so
biber
kriška hleba
Priprema:
1. Napravite preliv od grčkog jogurta, vusteršir sosa, senfa, inćuna, limunove korice, limunovog soka, vinskog sirćeta, maslinovog ulja i parmezana.
2. Operite salatu i isecite je na sitne trakice, kao i luk.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.