Izložba Srpski policajac i vojnik u zaštiti otadžbine u vreme NATO agresije u Novoj Pazovi

STARA PAZOVA – Obeležavanje 24. godišnjice od početka NATO agresije na Jugoslaviju 1999. godine u OŠ Rastko Nemanjić Sveti Sava u Novoj Pazovi počelo je himnom u izvođenju školskog hor.

O događajima  u tom periodu govorio je general – major Milorad Stupar, komandant 72. Specijalne brigade, koji je tada  bio član Vrhovne komande vojske, jer smatra da se to ne sme zaboraviti.

U svečanoj sali novopazovačke škole ovom prilikom je otvorena izložba fotografija pod nazivom Srpski policajac i vojnik u zaštiti otadžbine 1998 – 99 nastala pre dve godine uz podršku Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja a autori su  pukovnik Milan Mirković i Saša Pantelić.

Do sada je obišla veliki deo Srbije, a sadrži fotografije sa terena koje su načinili pripadnici 72. Specijalne brigade i novinari, a postavka se sastoji iz nekoliko celina i biće tu narednih sedam dana.

Sećanje na početak bombardovanja Jugoslavije organizovala je Organizacija Rezervih vojnih starešina Nove Pazove i prisutne je na početku pozdravio Zdenko Gašić, predsednik Organizacije Rezervih vojnih starešina Nove Pazove.

Žrtvama Nato agresije 1999. počast su odali i predstavnici SUBNOR-a Opštine Stara Pazova, koji  su položili vence i cveće na spomen obeležje u centru Stare Pazove.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: