logo transparend vojvodina uzivo

Izložba „Društvo kreativnih gimnazijalaca“ od 29. maja u Kultunom centru Zrenjanina

ZRENJANIN – Izložba fotografija sekcije „Društvo kreativnih gimnazijalaca“ pod nazivom  „Sa Dunjom i kreativnim gimnazijalcima kroz Plankov park“ biće otvorena u Malom salonu Kulturnog centra u sredu, 29. maja u 13 časova.

Izložbu čine radovi na kojima je  viđenje čuvenog Plankovog parka očima gimnazijalaca kao i plakati Dunje Anđeloković učenice 3/3 razreda Zrenjaninske gimnazije.

Edi Daruši, profesor filozofije u gimnaziji od početka uključen u rad sa učenicima, u ovoj  sekciji.

„Plankov park, zeleni dragulj smešten u srcu našeg grada, izazov je mladim gimnazijalcima koji će kroz svoje objektive ispričati svoje lične priče i tumačenje sveta koji ih okružuje. Kreativno viđenje Plankovog parka, pretočeno u fotografije naših gimnazijalaca ujedno je i podrška našim nastojanjima zanjegovom obnovom i očuvanjem za buduće generacije.“, naveo je Daruši.

Izložba je još jedna od aktivnosti  „Društva kreativnih gimnazijalaca“ koju članovi pomenute sekcije organizuju u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina i Zrenjaninskom gimnazijom.

„Kada sam  ukombinovala  svoju ljubav prema crtanju i pravljenju kolaža, sled događaja je bio da krenem da izrađujem i plakate. Kod plakata najviše volim što treba da se izvuče suština i srž neke teme.Značajno je da plakat zaintrigira,asocira i ukaže gledaocu na neku poruku,a da pritom plakat ne kaže sve. U izradi plakata se nosim idejom  ‘Manje je više’ . Najveći kompliment za moj rad jeste kada su mi gledaoci rekli da su plakati vrlo efektni i da je nemoguće ne primetiti ih.“, objasnila je

Postavka  je otvorena do  12. juna.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.