logo transparend vojvodina uzivo

Iz zrenjaninskog vodovoda apeluju na građane da racionalno koriste vodu

ZRENJANIN – Imajući u vidu da se ovih dana očekuje talas tropskih vrućina koje će ići i iznad 38 stepeni Celzijusa, iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ su apelovali na građane da racionalno koriste vodu.

Proteklih dana potrošnja vode u Zrenjaninu i naseljenim mestima beleži maksimume, sistemi vodosnabdevanja neprekidno rade u punom kapacitetu, ali je i pored toga vodosnabdevanje stabilno i uredno.

„Ovo je rezultat višegodišnjeg ulaganja Grada Zrenjanina i JKP „Vodovod i kanalizacija“ u sisteme na izvorištima odakle se i grad i naseljena mesta snabdevaju vodom. To potvrđuje činjenica da se tokom više talasa vrućina prošlog leta, kada su gradovi širom regiona i Srbije imali problema u vodosnabdevanju a ponegde i restrikcije, vodosnabdevanje u našem gradu odvijalo bez većih problema. Da bi se postojeći sistem vodosnabdevanja održao i da bi se izbeglo njegovo urušavanje tokom najavljenih tropskih vrućina, apelujemo na građane i u gradu i u naseljenim mestima da vodu troše racionalno i da izbegavaju neracionalnu potrošnju vode. Neracionalnu potrošnju vode, odnosno zalivanje zelenih i betonskih površina, navodnjavanje bašti i punjenje bazena treba izbegavati naročito u „špicevima“ kada je potrošnja vode najveća, odnosno rano ujutru i u periodu između 18 i 22 časa“, apelovali su iz zrenjaninskog vodovoda.

Samo racionalna potrošnja vode, naročito u „špicevima“ potrošnje, omogućuje stabilan pritisak vode u mreži i samim tim mogućnost da je svi korisnici, kako u objektima individualnog, tako i u objektima  kolektivnog stanovanja, u svakom trenutku imaju u dovoljnim količinama.

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.