Ivanišević: „Dani piva“ opravdano proglašeni „Najbolje iz Vojvodine“

ZRENJANIN – Povodom „Dana piva“ pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, zajedno sa pomoćnikom Milanom Jarićem boravio je u Zrenjaninu.

Nakon što je razgovarao sa zamenikom gradonačelnika Sašom Santovcem u Gradskoj kući, sekretar Ivanišević uputio se ka Žitnom trgu gde je nakon obilaska štandova uručio nagrade pobednicima u  brzom ispijanju piva.

Ivanišević je rekao da su manifestacije jedna od najznačajnijih vidova turizma na teritoriji Vojvodine, a da su „Dani piva“ autentična manifestacija.

„ Kroz manifestacije mi imamo preko pet stotina hiljada posetilaca, a upravo večeras u Zrenjaninu vidimo koliko ljudi tokom nekoliko dana dolazi na ovu značajnu manifestaciju i svakako moram da istaknem veliki doprinos Grada Zrenjanina na populaciji ove manifestacije. Mi smo ovu manifestaciju proglasili nečim što jeste Najbolje iz Vojvodine i to se večeras jasno vidi. Uskoro će biti raspisan i konkurs za manifestacije, podršku Turističkim organizacijama, upravo sa ciljem još bolje promocije onoga što gradovi nude i to kroz digitalni marketing. Ono što svakako jeste uloga Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam jeste da podrži ovakve manifestacije, da podrži ovako aktivne lokalne samouprave, a mi smo to i do sada radili. U novom predlogu rebalansa predviđena su i nova sredstva za podršku i manifestacijama i turističkim  organizacijama i nastavićemo putem kojim smo i do sada išli – poručio je pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević.

Pobedici finalnog takmičenja u brzom ispijanju piva na 38. Danima piva u ženskoj kategoriji su Martina Trajković iz Leskovca (prvo mesto, 3,87″), Stojanka Trivunović iz Melenaca (drugo mesto, 4,09″) i Marika Agić iz Zrenjanina (treće mesto, 6,21″).

U muškoj kategoriji prvo mesto osvojio je Martin Kajtazi iz Bačke Palanke (4,06″), drugo mesto osvojio je Zlatko Čairović iz Smedereva (5,50″), a treće Milan Kišprdilov iz Zrenjanina (8,57″).

U sklopu programa „Dana piva“ na Žitnom trgu sinoć su nastupili  Metalika tribjut bendom, Osvajači i Riblja čorba, dok su na glavnom gradskom trgu publiku zabavljali Ritam bend, Nikola Rokvić i Peđa Jovanović.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.