logo transparend vojvodina uzivo

Gradonačelnik Zrenjanina upriličio svečani koktel povodom 38. “Dana piva”

ZRENJANIN – U prelepom ambijentu Gradske baste juče je održan svečani prijem i koktel koji gradonačelnik Simo Salapura priređuje svake godine povodom manifestacije „Dani piva“.

Goste svečanog koktela dočekivali su gradonačelnik Simo Salapura i zamenik Saša Santovac sa svojim suprugama.

Među više stotina zvanica našli su se predstavnici viših nivoa vlasti, političkog, privrednog, kulturnog, obrazovnog, verskog i sportskog života grada, javnih institucija i predstavnika gradova i opština iz okruženja, kao i bratskih i gradova prijatelja.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik je zahvalio na odzivu na tradicionalni koktel i manifestaciju i istakao da ovogodišnje „Dane piva“ prati bogat program, a da je primetno da je na ulicama veći broj posetilaca i veći broj gostiju.

“ Verujem da će i večerašnje veče i dani vikenda koji su pred nama pokazati da sam u pravu i da smo ovu našu svetkovinu podigli na viši nivo. Podigli smo „Dane piva“ na viši nivo, posebno imajući u vidu činjenicu da smo po izboru Pokrajinskog sekretarijata za turizam i privredu dobili i sertifikat „Najbolje iz Vojvodine“ i to nas obavezuje da i u narednom periodu radimo još više i bolje kako bi ovakva organizacija doprinela lepoj promociji našeg grada. Ovo su poslednji „Dani piva“ i svečani koktel na kome ćemo pričati o vodi. Investitor uveliko radi na ispunjavanju uslova za dobijanje ispravne pijaće vode. Za sada dinamika teče po planu i verujem da ćemo u narednom periodu taj problem ostaviti iza nas. Istovremeno menjamo mrežu u mesnim zajednicama, gde ona nije menjana više od pedeset godina. Sve to činimo uz podršku Vlade Republike Srbije i to je svakako veliki projekat u našem gradu. Prečistač otpadnih voda, izgradnja autoputa, završetak obilaznice oko grada, izgradnja drumskog i železničkog mosta preko Tamiša, završetak Gradskog stadiona, rešavanje istorijske deponije, sve su to veliki kapitalni projekti za naš grad. Naravno, kada su u pitanju tako veliki projekti nije ih moguće lako, a ni brzo završiti, a bez pomoći Vlade Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Vojvodine sigurno je da bi bilo veoma teško realizovati ih. Zahvaljujući njihovoj pomoći svaki od ovih projekata je već u zamahu i u narednom periodu kada se oni reše, očekujemo da Zrenjanin bude još više privredna i bolja destinacija za razvoj i lokalne ekonomije, ali, naravno i za još bolji život naših sugrađana – rekao je gradonačelnik Simo Salapura.

Pred početak nastupa na glavnom gradskom trgu, gost gradonačelnika u Gradskoj bašti bio je i muzičar Nele Karajlić koji je zatim oduševio publiku svojim nastupom.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.