logo transparend vojvodina uzivo

I AKS će učestvovani u radu na izmeni Zakona o izvršenju i obezbeđenju

BEOGRAD – Predstavnici Advokatske komore Srbije (AKS) i Javno izvršiteljske komore dogovorili su da se održi sastanak predstavnika obe komore povodom izmene Zakona o izvršenju i obezbeđenju, a koje se tiču rešavanja upisa prava svojine u katastar nepokretnosti u situacijama kada osoba poseduje staru i nepotpunu dokumentaciju za upis.

Iz Advokatske komore Srbije je saopšteno da je dogovoreno da će u pripremi predloga izmena propisa biti uključena i ta komora i da će predstavnici advokature ravnopravno sa predstavnicima Javnoizvršiteljske komore i drugim relevantnim činiocima raditi na izmeni propisa u interesu građana Srbije. Sastanak će se, kako je najavljeno, održati početkom avgusta.

Ranije su Republički geodetski zavod i Komora javnih izvršitelja saopštili da su predložili izmene tog zakona, koje bi trebalo da javnim izvršiteljima daju osnov da pomognu građanima i firmama u rešavanju problema stare i nepotpune dokumentacije prilikom upisa u katastar.

Sa druge strane, Advokatska komora Srbije se protivila najavljenoj izmeni, tvrdeći da bi se na taj način javnim izvršiteljima dalo u nadležnost da utvrđuju verodostojnost dokumentacije i pruže pravnu pomoć građanima u procesu prava svojine, a za šta su nadležni advokati i služba pravne pomoći pri jedinicama lokalne samouprave.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.