logo transparend vojvodina uzivo

Osiguranje imovine – Kako da obezbedite stan dok ste na putovanju?

BEOGRAD – Osiguranje i zaštita doma ne predstavljaju luksuz, već neophodnost.

Kuća je najvrednija imovina pojedinca, nešto što se gradi godinama i u šta se ulaže mnogo ljubavi, truda, a i novca. Pored toga što predstavlja zaštitu od spoljnih uticaja, kuća je i naša oaza mira, mesto gde se osećamo sigurno i voljeno. Ipak, rizici kojima je naš dom izložen su brojni, bilo da je reč o nezgodama nastalim usled nepažnje samih ukućana, elementarnim nepogodama ili potencijalnoj pretnji od provalnog razbojništva. Potrebno je na vreme preduzeti sve korake i zaštititi svoj dom, kao i one koji u njemu borave.

Šta sve možemo učiniti kako bismo obezbedili sigurnost svog doma?

Istraživanja pokazuju da do najvećeg broja nezgoda i nesreća dolazi usled nemara i nepažnje ukućana. Prvi korak je dakle da uvek kada napuštamo stan proverimo da li smo isključili sve električne uređaje, zatvorili sve prozore i zaključali vrata. Poželjno je i da zatvorimo ventile za vodu kako bismo se zaštitili od eventualnih poplava. Druga mera predostrožnosti je postavljanje alarma i nadzorne kamere, što nas može zaštititi u slučaju provalne krađe. Pored toga, preporučuje se ugradnja sigurnosnih vrata, kao i postavljanje tajmera za svetlo.

Nažalost, čak i kada su sve navedene mere opreza primenjene, ipak se može desiti da dođe do nezgode ili provale u vašem domu. Stoga je najbolji i najsigurniji način da svoj dom obezbedite posedovanje polise za osiguranje lične imovine.

Polisa čuvar kuća koju nudi Kompanija „Dunav“ omogućava vam da osigurate svoj stambeni prostor, kao i stvari u njemu, a u određenim situacijama predmet osiguranja mogu biti i sanitarije, pomoćni objekti, zajednički delovi zgrada, kao i umetnički predmeti ili druge dragocenosti. Polisa čuvar kuća pruža zaštitu u slučaju požara, udara groma, loma stakla, oštećenja nastalih u slučaju kvara instalacija, provalne krađe i razbojništva.

Naravno, postoje i drugi rizici, koji su, nažalost, poslednjih godina učestali i o kojima takođe treba razmišljati, pa stoga postoji mogućnost ugovaranja dodatnih usluga osiguranja koje će vaš dom obezbediti od oštećenja nastalih usled zemljotresa, poplava i bujica.

Pored navedenih rizika, uvek može doći do nepredviđenih situacija ili takozvanih rizika iznenađenja, pa polisa osiguranja čuvar kuća nudi i mogućnost dodatnog osiguranja u slučaju pada letelice na objekat, udara motornog vozila, pada drveta, pritiska snega, oštećenja nastalih za vreme javnih manifestacija i demonstracija i još mnogo toga.

U okviru polise čuvar kuća dostupne su i posebne pogodnosti u slučaju požara, koje podrazumevaju nadoknadu troškova iznajmljivanja privremenog smeštaja za vas i vašu porodicu, uključujući i transport preostalih stvari iz domaćinstva, kao i troškove preventivne zamene brave u slučaju gubitka ključa. Na taj način, ne samo da ćete biti osigurani u slučaju požara, već ćete i sebe i ukućane poštedeti dodatnog stresa prouzrokovanog brigom oko privremenog prenoćišta i skladištenja neoštećenih stvari.

Naravno, pored osiguranja imovine, tu je i briga za ukućane, koja bi trebalo da bude na prvom mestu! Samo uz zdravu porodicu možemo imati čvrst, srećan i stabilan dom, pa je stoga važno i osigurati svoje bližnje. Kompanija „Dunav“ vam zato uz čuvar kuću nudi i osiguranje članova domaćinstva od nesrećnog slučaja ili nezgode nastalih povredom imovine.

Briga o porodici i o sopstvenom domu osnovna je dužnost svakog pojedinca. Osigurajte se na vreme i budite spremni u slučaju neželjenih događaja.Za sve navedene usluge osiguranja čuvar kuća moguće je ostvariti i određene popuste. Za više informacija o polisi osiguranja čuvar kuća možete posetiti najbližu poslovnicu kompanije „Dunav osiguranje“, našu zvaničnu stranicu www.dunav.rs ili uputiti besplatan poziv našem Kontakt centru na broj 0800 386 286.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.