Hor „Vita“ iz Slovenije nastupio u Eđšegu

NOVI SAD – Član Gradskog veća Dalibor Rožić prisustvovao je koncertu hora Kulturno-umetničko društva „Vita” iz Lendave koji je u poseti Novom Sadu. Koncert je održan sinoć u Kulturnoj stanici Eđšeg.

“Veliko mi je zadovoljstvo da u ime Novog Sada pozdravim naše drage goste koji nam dolaze iz Slovenije i koji će svojim kulturno-umetničkim programom predstaviti posetiocima nedovoljno poznatu kulturu severoistočne Slovenije. Srbija i Slovenija tradicionalno neguju dobre odnose i dva naroda imaju puno zajedničkih karakteristika. Muzika ove grupe ima za cilj da ukaže na bliskost između naših kultura i ovaj projekat je rezulatat dugoročne saradnje između Grada Novog Sada i Lendave, a počeo je na inicijativu naše sugrađanke Zlatke Frajman koja živi u Lendavi i koja je pozvala hor Jevrejske opštine „Hašira“ da gostuje u Sloveniji”, rekao je Dalibor Rožić.

Hor KUD-a „Vita” nastupio je uz pratnju novosadskog tamburaškog sastava „Vila”, a koncertu su prisustvaovali i predstavnici delegacije Opštine Lendava.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: