Hodnik, zaboravljeni kutak u enterijeru

Deo stana koji najčešće zaboravljamo pri uređenju je onaj na osnovu kojeg posetioci stiču prvi utisak o našem domu – hodnik. U modernim stanovima, ulazni deo je obično mali, pa se ne trudimo da ga oplemenimo detaljima, ali trebalo bi, jer sitnice čine čuda, savetuju dekorateri. 

Umesto kupovine gotovog nameštaja, često je bolje rešenje da ga pravite po meri kako biste iskoristili svaki santimetar prostora. Fioke u hodniku su uvek dobra ideja jer su potrebne za odlaganje sitnica, a ako imate otvorene police, kupite velike kutije u koje možete staviti zimske rukavice, kape i šalove. Na poslednju policu složite knjige i suvenire. Ako nemate prostora za veliki ormar, stavite zanimljiv čiviluk i ogledalo sa neobičnim ramom.

Od svih prostorija u stanu, najsigurnije je “igrati se” u hodniku. Pošto u njemu provodite najmanje vremena, čak i ako pogrešite u uređenju, najmanje ćete osećati posledice, pa dekorateri savetuju da budete hrabri.

Živopisne tapete odličan su izbor ako želite da posetiocima izmamite osmeh. One su posebno dobar izbor u mračnim hodnicima. Upečatljive slike su odlično rešenje ako želite da ostavite jak utisak, pa ljudima kojima su cveće, pejzaži i neutralni geometrijski elementi dosadni, dekorateri predlažu afričke motive. Sa njima će se lepo uklopiti sanduk koji osim estetske, ima i praktičnu funkciju jer je prostor za odlaganje. Ako hoćete nešto intimniju atmosferu, postići ćete je porodičnim fotografijama koje ćete staviti na zid, a utisak će upotpuniti zanimljiv stočić sa vazom za cveće.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: