Hilandarske ćufte od pasulja

Malo drugačije – posne ćufte.

Sastojci:

700 g belog pasulja
1 crni luk
1 glavicu belog luka
1 vezu peršun
150 ml ulja
praziluk
začini:
crvena mlevena paprika, biber, so, suvi začin
4 kašike prezli

Za zapršku: 100 ml ulja
1 kašika crvene mlevene paprike

Priprema:

Veče pre potopite pasulj, a ujutru ga procedite. Dodajte svežu vodu i sitno seckan crni luk, pa prokuvajte. Kada se pasulj skuva, procedite ga i ostavite sa strane.

Praziluk iseckajte, pa propržite na ulju. Pasulj ispasirajte i dodajte sitno seckani peršun. Zatim začinite i dodajte izgnječen ili sitno seckan beli luk. Na kraju sipajte prezle. Promešajte da se sve sjedini. Prodinstani praziluk sipajte u tepsiju i ravnomerno ga rasporedite.
Malo pokvasite ruke i pravite ćufte. Uvaljajte u prezle i ređajte po praziluku.
Napraviti zapršku od mlevene paprile, pa sipajte preko ćufti. Pecite na 200 stepeni – 20 minuta.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.