Haos u Kliničkom centru: „Da vam se ne žuri na miting?!“ Sestre maltretirale polupokretne pacijente na Ortopediji

Građani koji su se javili redakciji 24sedam, užasnuti nekulturom zaposlenih sestara i osoblja u Kliničkom centru Srbije, izrazili su nevericu i ogorčenje.

Nezapamćen skandal u Kliničkom centru Srbije! Polupokretni pacijenti doživeli su danas niz neprijatnosti kada su se sestre Ortopedije i osoblje zaposleno u KC obrušili na njih dok su tražili medicinsku pomoć:

– Da vam se ne žuri na miting?! Da nećete možda tako jedva pokretni na miting SNS-a?! Gde vam se žuri?! Jeste li iz SNS-a?

Građani koji su se javili redakciji 24sedam, užasnuti nekulturom zaposlenih sestara i osoblja u Kliničkom centru Srbije, izrazili su nevericu i ogorčenje zbog ovako skandaloznog ophođenja prema njima.

– Zar je moguće, vide u kakvom smo stanju došli na Ortopediju, da nas vređaju, ponižavaju i propituju da li smo članovi SNS-a? Je l’ se zdravstvena pomoć ukazuje na osnovu političkog opredeljenja? – kaže pacijentkinja koja je doživela pravu torturu na Ortopediji i dodaje:

– Ovo nema nigde! Ovakvo ponižavanje nisam doživela nikada za svog života! Jedva hodam, a oni mi se obraćaju na tako ponižavajući način! Neko od osoblja je prokomentarisao, jasno sam čula: „Došli da ih popravimo da mogu na miting.“ Sramota!

Drugi pacijent, koji je došao da skine gips s noge, slično se „proveo“: „Je l’ i ti žuriš na miting SNS-a?“

– Ne znam šta bih rekao, osim da je ova vlast, umesto što je uložila u bolnice i opremu, možda trebalo da uloži u obrazovanje ovih ljudi. Džaba nam sve ovo kad nas ovakvi neguju.

Redakcija 24sedam je uputila mail s pitanjima načelniku Ortopedije i direktoru Kliničkog centra da li su upoznati sa ovim skandaloznim događajem i kakav je njihov stav, kao i koje korake će preduzeti povodom ove situacije.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.