Grčka policija potvrdila: Otkrili su da su Dinamovi navijači imali saučesnike, a evo iz koje zemlje dolaze

Podsetimo, nakon sastanaka sa čelnicima UEFA, odlučeno je da meč bude odložen

Fudbalska javnost ostala je u šoku posle stravičnih incidenata na ulicama Atine, u kojima je život izgubio 22-godišnji navijač AEK-a.

„Bed Blu Bojsi“ su u velikom broju doputovali u Grčku, a u noći između ponedeljka i utorka, njih više od 100 našlo se u blizini stadiona „OPAP Arena“, gde su izazvali masovnu tuču, i nožem usmrtili nesrećnog mladića.

Tim povodom, oglasila se i grčka policija, koja je potvrdila da su hrvatski huligani imali saučesnike. Kako se navodi, Hrvati su imali pomoć grčkih huligana, a najverovatnije se radi o navijačima Panatinaikosa, koji su u bratskim odnosima sa zagrebčanima.

Saopštenje grčke policije prenosimo u celosti.

– Povodom incidenata i tuče između navijača AEK-a i Dinama iz Zagreba, što je za posledicu imalo smrtonosnu povredu jedne osobe i povrede još osam osova, pojašnjava se:

– Juče uveče, u ponedeljak, 7. avgusta 2023. godine, grupa od 100-120 navijača Dinama iz Zagreba, zajedno sa svojim grčkim navijačima-saradnicima, bila je u Perisosu. Navijači AEK-a okupljeni su na širem području, a usledili su incidenti između navijača dve ekipe, koji su bacali rakete, improvizovane zapaljive naprave, predmete, kamenje, i akoristili su i improvizovane palice.

– Incidenti su se dogodili sat i po nakon što je gostujući tim završio trening i napustio teren, kao i igrači u pratnji policije.

– Na lice mesta izašle su jake policijske snage koje su ugušile tuču, a brzo i onesposobile i uhapsile ukupno 98 osoba umešanih u incidente.

– Preliminarnu istragu sprovodi Uprava za bezbednost Atike, dok se istraga za identifikaciju dodatnih počinilaca i svaki drugi aspekt slučaja intenzivno nastavlja – navodi se u saopštenju policije.

Podsetimo, nakon sastanaka sa čelnicima UEFA, odlučeno je da meč bude odložen.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.