Gradu Somboru timsko priznanje za doprinos reformama

sombor-naled
SOMBOR – U Beogradu je održana godišnja konferencija NALED-a, na kojoj je predstavljeno 15. izdanje Sive knjige sa 100 preporuka Vladi Srbije za pojednostavljenje administrativnih procedura.

Godišnja konferencija bila je i prilika da NALED uruči specijalna priznanja za doprinos reformama zaslužnim pojedincima i timovima koji su u 2022. najviše uradili za poslovni ambijent i reforme u Srbiji, a Gradu Somboru, na čelu sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem, dodeljeno je timsko priznanje za doprinos unapređenju  javnih usluga i regionalne saradnje, kroz uvođenje četbot platforme za podršku građanima, digitalizaciju upravljanja poljoprivrednim zemljištem i pilotiranje javnih nabavki sa socijalnim elementima.

Kroz Sivu knjigu, tokom prethodnih godina, inicirane su neke od najvećih sistemskih reformi poput uvođenja elektronskih građevinskih dozvola, eŠaltera za upis u katastar, unapređenja sistema paušalnog oporezivanja, fiskalizacije i fakturisanja, kao i reforma sezonskog zapošljavanja. Rešene su i brojne administrativne procedure koje su privredi i građanima trošile puno vremena i novca – uplata poreza i doprinosa na jedan umesto 12 računa, ukidanje firmarine, elektronska prijava radnika u CROSO, automatska overa zdravstvene kartice, ukidanje radne knjižice, elektronska registracija u APR-u i dr.

Ministar finansija Siniša Mali poneo je najveće priznanje – Reformator godine za 2022. Priznanje NALED-a je ministru dodeljeno za uvođenje eFiskalizacije i eFaktura, sistemske reforme koje će unaprediti transparentnost finansijskih transakcija, naplatu poreza i doprineti suzbijanju sive ekonomije u Srbiji.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.