„Mesec čistoće“ i ove godine na teritoriji Grada Sombora

gradsko vece
SOMBOR – Gradsko veće Grada Sombora održalo je 145. sednicu, na čijem Dnevnom redu se našlo 8 tačaka.

Između ostalog, Gradsko veće prihvatilo je ponudu Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća“ Sombor za sanaciju manjih divljih deponija u gradu i naseljenim mestima – „Mesec čistoće“ za 2023. godinu. Grad je u budžetu obezbedio sredstva u iznosu od 32.000.000,00 dinara, kako bi građani i ove godine imali priliku da potpuno besplatno odlože kabasti otpad koji će JKP „Čistoća“ prikupiti i prevesti na deponiju „Rančevo“, prema rasporedu koji će biti utvrđen i objavljen. Veoma je važno da sugrađani otpad iznesu i propisno odlože tako da ne ugrožava bezbednost i funkcionisanje saobraćaja, najranije dva dana pred termin odnošenja koji će biti označen u rasporedu po ulicama. Ukoliko sugrađani iznošenje otpada ne budu sproveli u skladu sa propisanim pravilima akcije „Mesec čistoće“, Komunalna milicija sprovešće propisane kaznene odredbe.

U okviru finansijskih pitanja, Gradsko veće odobrilo je sufinansiranje projekta „Umrežena Srbija“ i „Kros serije RTS-a“. Projekti su podržani od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva spoljnjih poslova, Ministarstva omladine i sporta, a i Grad Sombor nastavlja saradnju. U okviru projekta „Umrežena Srbija“ deca će imati priliku da uče nemački i francuski jezik i kulturu kroz projektne aktivnosti vođene direktnom komunikacijom između učenika korišćenjem elektronskih alata, a na takmičenju iz Kros serije RTS-a učestvaće predškolci, osnovci, srednjoškolci i seniori iz zemlje i inostranstva. Prvi program radio Beograda prenosiće takmičenje i pripremiće se specijalna emisija-reportaža uz predstavljanje Grada domaćina.

Na 145. sednici, članovi Veća prihvatili su predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za 2023. godinu, kao i predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za izradu predloga godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Sombora za 2024. godinu, koji će se naći pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.