Gradonačelnik Zrenjanina razgovarao sa predstavnicima Razvojne agencije Vojvodine

ZRENJANIN – Na osnovu sporazuma o saradnji  sa Pokrajinskom vladom, odnosno Razvojnom agencijom Vojvodine (RAV) koji je potpisan u novembru 2017. godine sa gradonačelnicima  Novog Sada, Subotice, Sombora, Sremske Mitrovice, Kikinde, Pančeva, Vršca i Zrenjanina, kojim je definisan zajednički nastup na međunarodnim sajmovima i predstavljanje potencijala tih gradova na objedinjenim štandovima Republike Srbije – regiona Vojvodina, danas je u kabinetu gradonačelnika Sime Salapure organizovan sastanak tim povodom.

Gradonačelnik Salapura  je o realizovanim projektima u okviru ovog sporazuma razgovarao sa direktorom RAV Darkom Bulješevićem i Oliverom Kovačević, direktorkom Sektora za promociju RAV.

Sektor za promociju Razvojne agencije Vojvodine promoviše Vojvodinu kao idealnu investicionu  , sve njene postojeće resurse i potencijale, sa ciljem da je stavi u fokus stranim i domaćim investitorima i da njene vrednosti i potencijali budu što bolje pozicionirani na velikoj investicionoj mapi Evrope, pa i sveta.

U toku sastanka Olivera Kovačević je istakla da je saradnja između RAV i Grada Zrenjanina obuhvata mnogo više od saradnje na sajmovima.

– Tu je i saradnja na investicionim projektima, a zajedničko učešće na sajmovima je poseban projekat, koji realizujemo godinama unazad i danas smo s gradonačelnikom razgovarali o obnovi tog sporazuma. Naš kalendar za predstojeći period obuhvata nastupe na tri sajma, od kojih je najznačajniji Sajam nekretnina i investicija “Expo Real” u Minhenu. Suština tih zajedničkih nastupa i izlaganja jeste animiranje stručne publike, s obzirom da se na ovom sajmu pojavljuju isključivo potencijalni investitori, advokatske kancelarije, konsultanti, ljudi koji su direktno uključeni u investicione projekte i kao donosioci odluka. Važna je i promocija gradova, regiona i država, gde na jednom mestu možete da razgovarate s čelnicima najvećih gradova i regiona, širom Evrope i pojedinih delova sveta. “Expo Real” jedan je od tri najveća globalna sajma u ovom sektoru. Dogovorili smo se s gradonačelnikom i o nastupu u ovoj godini, koji ćemo unaprediti, zajednički pripremati sastanke i prezentaciju regiona Vojvodine u celini – rekla je direktorka Kovačević.

Nastupe na agrobiznis sajmovima – jedan iz oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje, drugi iz oblasti prerađivačke industrije – takođe je ocenila kao značajne potencijale s kojima Razvojna agencija Vojvodine može da se pojavi na svetskom tržištu.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.