Gradonačelnik Zrenjanina razgovarao sa predstavnicima IKT klastera o unapređenju informacionih oblasti

ZRENJANIN – Gradonačelnik Simo Salapura danas je u svom kabinetu razgovarao sa novoimenovanim dekanom Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” prof. dr Milanom Nikolićem, tema susreta bile su aktivnosti i saradnja lokalne samouprave i ove obrazovne institucije, kao i obeležavanje značajnog jubileja, naredne godine – 50. godišnjice od osnivanja i  rada fakulteta.

Sastanku je takođe prisustvovao i član Gradskog veća Slaviša Vlačić.

Nakon toga gradonačelnik je organizovao i sastanak sa predstavnicima zrenjaninskog IKT Klastera, direktorima srednjih škola i organizatorima konferencije “Digitok”, a prisustvovale su i profesorke TF “Mihajlo Pupin”, članice prodekanskog tima i predstavnici Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Kako je gradonačelnik Salapura tom prilikom istakao, sastanak je okupio relevantne učesnike koji se, shodno svojim oblastima rada i strukom, bave informacionim tehnologijama, a sa glavnim ciljem dalje popularizacije Grada Zrenjanina kao sredine u kojoj se IKT sektoru poklanja velika pažnja.

Od obrazovnog procesa u srednjim školama, Visokoj tehničkoj školi i fakultetu “Mihajlo Pupin”, do organizovanja “Digitok” konferencije i poslovanja IT kompanija, ocenjeno je da svi mogu dati i dodatni doprinos daljem razvoju i afirmaciji informacionih tehnologija i njihovoj primeni u praksi, u svim oblastima života i rada.

Grad Zrenjanin pokrovitelj je i ovogodišnje konferencije “Digitok” (“Digitalk”), koja se, zajedno sa “Danima elektronske trgovine” (“E-commerce days”), održava u Zrenjaninu od 20. do 23. aprila, uz očekivano učešće 50 predavača i 700 učesnika.

“Digitok” predstavlja respektabilan skup IT zajednice znatno van lokalnih okvira i umnogome doprinosi da  Zrenjanin bude uvršten na visoko mesto, kada je u pitanju popularizacija informacionih tehnologija u našoj zemlji, o čemu je takođe bilo reči na današnjem sastanku.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: