Gradu Zrenjaninu 170 miliona dinara za završetak radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona

ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura juče je, na svečanosti u holu Pokrajinske vlade u Novom Sadu, potpisao ugovor o dodeli sredstava namenjenih završetku radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu, u vrednosti 170 miliona dinara, a ugovor mu je uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, u prisustvu direktora Uprave za kapitalna ulaganja Miloša Maletića.

Tom prilikom predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da će, nakon javnog poziva i dodele sredstava, biti realizovane značajne investicije na teritoriji Vojvodine, u velikoj većini lokalnih samouprava, ali i da je najviše sredstava – 3,247 milijardi dinara – izdvojeno je za projekte iz oblasti saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, a biće realizovani i projekti u oblastima zaštite voda, vodosnabdevanja, zdravstvene zaštite i sporta.

„ Sve investicije doprineće, pre svega, lokalnom ekonomskom razvoju, ali i doprineti, u svim sferama života i rada, boljem i kvalitetnijem životu svih stanovnika Vojvodine. Ove godine uradićemo na teritoriji lokalnih samouprava i druge investicije, ne samo ove o kojima je danas reč i koje su iskazane na direktnoj poziciji pokrajinskog budžeta. Očekujem da do kraja godine zrenjaninski stadion, kapaciteta osam hiljada gledalaca, bude u funkciji, kao potpuno moderan sportski objekat.“ – naglasio je predsednik Pokrajinske vlade.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura zahvalio se Pokrajinskoj vladi i Upravi za kapitalna ulaganja što su prepoznali realizaciju kapitalnog sportskog projekta u Zrenjaninu i izdvojili sredstva za završetak rekonstrukcije Gradskog stadiona.

„ Gradski stadion u Karađorđevom parku ponovo će biti stecište sportskih talenata i budućih asova, ali i velikih sportskih manifestacija, jer rekonstrukciju obavljamo po standardima UEFA i Međunarodne atletske federacije, sa svim neophodnim sadržajima, rasvetom, modernim terenima koji će omogućiti i takmičenja međunarodnog ranga. Epitet “Evropskog grada sporta” i sredine poznate po istaknutim sportistima potvrđujemo i kroz ovakve projekte, obnove i izgradnje sportske infrastrukture. Još jednom ističem ogromnu podršku koju Gradu Zrenjaninu pružaju Pokrajinska vlada, svi njeni sekretarijati i Uprava za kapitalna ulaganja, ne samo u oblasti sporta, već i kroz brojne druge važne projekte koje realizujemo.“ – istakao je gradonačelnik Salapura.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: