Gradonačelnik sa saradnicima obišao naselje Bangladeš

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je zajedno sa saradnicima, članicom gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Danijelom Kostić, članicom Gradskog veća za obrazovanje Dinom Vučinić, pomoćnikom Gradonačelnika Stankom LJubičićem, predstavnicima Centra za socijalni rad i predstavnicima Crvenog krsta Grada Novog Sada obišao naselje Bangladeš i socijalno ugrožene stanovnike koji u njemu žive.

Neuslovno naselje koje postoji od 1972. godine na teritoriji grada Novog Sada pogođeno je olujnim nevremenom 19. i 21. jula, a Crveni Krst Novog Sada je socijalno ugroženim porodicama uručio pakete pomoći.

-Grad  Novi Sad zajedno sa Direkcijom za robne rezerve i u saradnji sa Crvenim Krstom grada Novog Sada obezbedio je pakete pomoći u vidu hrane i hemijskih sredstava  za socijalno ugrožene porodice koje ovde žive. Ovo je jedan vid pomoći grada posle olujnog nevremena koje nas je pogodilo u julu. Naselje koje je od samog početka neuslovno, oštećeno je tokom nevremena, snabdevanje električnom energijom i vodom je stabilno. Nešto na čemu će grad Novi Sad u budućnosti da radi je izgradnja kanalizacione mreže, saobraćajne  infrastrukture i postavljanje ulične rasvete čiji su projekti u izradi. Međunarodne organizacije će početkom proleća raspisati konkurs za izgradnju socijalnih kuća, a grad Novi Sad će iskoristiti priliku da konkuriše kako bi svojim sugrađanima obezbedio bolji život – istakao je gradonačelnik.

Foto: Grad Novi Sad

-Osnovna škola „Veljko Petrović“ iz Begeča ima organizovan prevoz za svoje đake iz ovog naselja a ostaje nam da realizujemo da  i najmlađi pohađaju predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“. Sve je ovo deo projekta inkluzije koji je grad Novi Sad započeo 2017. i uspešno nastavalja sa realizacijom svih ovih godina – naglasio je gradonačelnik.

Gradonačelik Đurić najavio je da će  grad Novi Sad obezbediti građevinski materijal za saniranje objekata kao i ogrev za predstojeću zimu, sa ciljem da svi građani imaju normalne uslove za život.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.