Gradu Novom Sadu dodeljena sredstva za sprovođenje aktivnosti u oblasti omladinske politike

NOVI SAD – U Palati Srbije u Beogradu, juče su svečano su potpisani ugovori sa 41 jedinicom lokalne samouprave, kojima je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo sredstva za sprovođenje aktivnosti u oblasti omladinske politike u 2023. godini na lokalnom nivou, koje imaju za cilj unapređenje položaja i učešća mladih u lokalnoj zajednici.

Svečanom potpisivanju ugovora ispred Grada Novog Sada, prisustvovao je Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu.

Konkurs je usmeren na razvijanje mehanizama koji, između ostalog, pospešuju preduzetništvo, zaposlenost mladih, kao i na opremanje i renoviranje omladinskih klubova i kancelarija i izradu strateških dokumenata iz oblasti omladinske politike.

Aktivnosti koje će Kancelarija za mlade Grada Novog Sada realizovati usmerene su ka stimulisanju različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva srednjoškolaca i studenata, koji će tokom trajanja projekta proći set treninga i obuka uz obezbeđenu mentorsku podršku.

Ministar Memić je prilikom potpisivanja ugovora naglasio da Ministarstvo turizma i omladine podržava sve subjekte omladinske politike, kao i da je deo Konkursa ove godine opredeljen na opremanje omladinskih klubova i prostora za mlade, te da je poseban fokus bio na podršci novootvorenim kancelarijama za mlade i kancelarijama za mlade u manje razvijenim područijima.

Ministarstvo turizma i omladine je za Javni konkurs za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou u 2023. godini izdvojilo 62 miliona dinara.

Ova vest je deo projekta “Novi Sad na dlanu” koji je sufinasirao Grad Novi Sad. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Novog Sada koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.