Gradonačelnik Đurić čestitao Dan medicinskih sestara: Ove godine ćemo doći do 18.000 dece u gradskom zabavištu

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić ugostio je danas u Gradskoj kući medicinske sestre PU “Radosno detinjstvo” povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara.

-Požrtvovanost, odgovornost, ljubav prema radu i veliki rad- to je ono što mi sa ponosom možemo da kažemo o vama kada govorimo o brizi za naše najmlađe. Njih je 17.360, nadam se ove godine kada završimo još dva zabavišta, jedno na Adicama i drugo u Miše Dimitrijevića, kao i dve nadogradnje u Kovilju i Klisanskom putu, da ćemo doći do 18.000 dece u gradskom zabavištu. Čestitam vam vaš praznik i da vam kažem jedno veliko hvala u ime svih Novosađana, kako onih naših najmlađih, tako i starijih. Svi smo svesni da radite odgovoran i specifičan posao, a radite ga predano. Vi ste stub našeg zdravstvenog sistema- istakao je prvi čovek grada.

U ime medicinskih sestara obratila se Ljubinka Vujić, predsednica Udruženja medicinskih sestra PU “Radosno detinjstvo” Novi Sad i naglasila da ova ustanova broji 469 medicinskih sestra i 42 sestre iz preventivno-zdravstvene službe.

-Prvi koraci se dešavaju u našem prisustvu, prvo odvajanje od svojih roditelja se dešava kod nas, odrastanje i stasavanje u decu koja će sedeti u školskoj klupi. Naš poziv nije lak, samostalan rad bez lekara je vrlo odgovoran i zahteva stručno usavršavanje tokom čitavog radnog veka- rekla je Vujić.

Međunarodni dan medicinskih sestara obeležava se 12. maja svake godine, na godišnjicu rođenja pionirke medicinskih sestara Florens Najtingel.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: