Crnobarac: Najvažnija tačka Skupštine je Plan detaljne regulacije radne zone Sever 2 i lokaliteta gde će biti izgađena veletržnica

NOVI SAD – U Skupštini grada danas se održava 40. sednica Skupštine grada na kojoj se razmatra ukupno 42 tačke dnevnog reda. Kao najvažnije tačka izdvaja se Plan detaljne regulacije radne zone Sever 2 i lokaliteta gde će biti izgađena gradska veletržnica. 

Sednica je počela minutom ćutanja povodom dve tragedije koje su zadesile našu zemlju u roku od 24 časa, a čime je život izgubilo 17 osoba.

Najveći deo dnevnog reda odnosi se na rad Gradske uprave i gradskih organa, kao i daljeg razvoja grada.

– Počeo bih sa Planom detaljne regulacije Radne zone Sever 2. Danas je situacija takva da se uvek traži kvadrat više u radnim zonama što je rezultatat dovođenja kako domaćih, tako i stranih investitora, poboljšanje privredne klime i opšteg poslovng ambijenta u Novom Sadu – istakao je zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Plan detaljne regulacije Radne zone Sever 4 obuhvata područje u severo-zapadnom delu našeg grada i površinu od 260 hektara, a u njemu se planira razvoj sekundarnih i tercijarnih delatnosti. Predviđa se i prostor za koji se planira izgradnja gradske veletržnice. Prema rečima Crnobarca, to će biti strateški projekat za Novi Sad koji će se finansirati kroz javno-privatna partnerstva.

Predlog plana regulacije u Futogu za cilj ima definisanje lokaliteta kroz naselje Futog, što treba da upotpuni mrežu komunalnih površina i snabdevanje ovog naselja poljoprivrednim proizvodima.

Predlogom odluke o stambenom zbrinjavanju omogućava se novi vid podrške građanima kroz privremeni smeštaj za određene kategorije stanovništva, poput onih čija je kuća ili stan oštećen usled elementarne nepogode, ali i za žrtve porodičnih nasilja, gde su ona primorana da napuste svoja domaćinstva, a opet u slučajevima kada nemaju dovoljno sredstava za rešavanje problema.

Razmatraće se i izveštaj o realizaciji programa finansiranja određanih komunalnih delatnosti za prethodnu godinu, kojom se može uočiti da je stepen realizovanosti usluga u odnosu na planirane usluge  izuzetno visok – više od 97 procenata.

Pred odbornicima je i više izveštaja o realizaciji investicionih aktivnosti javnih i javno-komunalnih preduzeća, pri čemu je istaknuto da je stepen realizacije investicionih aktivnosti vrlo visok.

Predlog lokalnog plana upravljanja otpadom je još jedna tačka dnevnog reda koja će se razmatrati u Skupštini. Plan je pripremljen sa nemačkom razvojnom agencijom “GIZ”. Nosilac aktivnosti su Gradska uprava za komunalne poslove i Međuopštinaska radna grupa za upravljanje otpadom. Predstoji niz investicionih aktivnosti u Novom Sadu.

Skupština će imenovati pojedine članove nadzornih i školskih odbora, a odobriće i treći mandat direktoru “Urbanizma” Dušanu Miladinoviću.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.