Gradi se brza saobraćajnica Slepčević – Badovinci (VIDEO)

Brza saobraćajnica Slepčević–Badovinci kod Šapca cover
BADOVINCI/SLEPČEVIĆ –  Nova brza saobraćajnica Slepčević – granični prelaz Badovinci (Pavlovića most) nastavak je brze saobraćajnice od Šapca do Loznice. Ova brza saobraćajnica direktno će doprineti bržem razvoju ovog dela zapadne Srbije i jedinica lokalne samouprave koje se neposredno vezuju za ovaj koridor, u prvom redu njihovoj saobraćajnoj i privrednoj integraciji sa koridorom X i mrežom autoputeva u Srbiji, odnosno područjem AP Vojvodine, Bosnom i Hercegovinom (Republikom Srpskom) i ukupnim prostorom Srbije.

Snimak iz drona aktuelnih radova na pomenutoj brzoj saobraćjnici, pogledajte u videu:

Ova saobraćajnica, dužine 15,3 kilometra, nastavak je brze saobraćajnice od Šapca do Loznice koja se gradi i biće završena do kraja godine. Njihovom izgradnjom, brzom saobraćajnicom biće povezana dva granična prelaza između Srbije i Bosne i Hercegovine – Šepak i Pavlovića most

 

brza saobraćajnica Slepčević Badovinci
Foto: ekologija.gov.rs

Od Bogatića do granice sa BiH – predviđeno je pet mostova koji će premostiti lokalne puteve, manje vodotokove i kanale, kao i četiri raskrsnice sa kružnim tokom i četiri trake, navodi se na sajtu JP „Putevi Srbije„.

Foto: Vojvodina uživo

Biće omogućena brzina kretanja od 100 kilometara na čas sa poprečnim profilom od dve fizički odvojene kolovozne trake, sa dve saobraćajne trake.

Foto: Vojvodina uživo
Izvođač radova je azerbejdžanska kompanija „Azvirt„.
Izvor: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao obeležavanju početka radova, poručio je da Srem i Mačva dobijaju važne saobraćajne komunikacije.

– Ovo mnogo znači za Slepčeviće, Duvanište, Badovince… Uspevamo da se povežemo pre svega sa Semberijom. To će za dve ili tri godine izgledati: Bjeljina–Beograd za sat i pet minuta. Nadam se da ćemo i te granične prelaze uspeti što šire da otvorimo u skladu sa Otvorenim Balkanom i da se ljudi brže kreću, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.