logo transparend vojvodina uzivo

Grad Novi Sad nagrađuje biciklima najbolje đake

NOVI SAD – Dodela bicikala najboljim učenicima u školama je u cilju podizanja svesti o važnosti upotrebe bicikla kao prevoznog sredstva koje ne zagađuje životnu sredinu. Grad već godinama ulaže napore u cilju promocije principa održive urbane mobilnosti i razvoja biciklističkog saobraćaja kako bi bicikl u što većoj meri u budućnosti zamenio automobil i preuzeo primat u prevoznim sredstvima.
Foto: Grad Novi Sad

Članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine Mira Radenović Bojić uručila je nagrade, a ovom prilikom poručila sledeće:

-Hvala vam dragi đaci. što ste najbolji u Novom Sadu, a takođe hvala i roditeljima i nastavnicima, ali i drugarima koji su došli da podrže sve prisutne dobitnike. Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji je pokrenuo akciju dodele besplatnih bicikala za dodelu najboljih učenika svih osnovnih i srednjih škola. Pored toga, prvi smo grad u Srbiji koji je pokrenuo inicijativu za subvencionisanje kupovine novog bicikla. U poslednje 4 godine smo subvencionisali kupovinu od preko 5.500 bicikala u Novom Sadu, a naš grad je za nepunih 10 godina za 300 odsto povećao broj biciklista u gradu. Ponosni smo na to koliko Novosađani brinu o svom zdravlju, o životnoj sredini, a pre svega o svojim potomcima – istakla je Radenović Bojić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.