Gašić: Danas je jako tužan dan za Srbiju, osumnjičeni do detalja opisali zločin

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić održava konferenciju za medije povodom ubistva Danke Ilić (2).

Ministar Gašić je rekao da je danas jako tužan dan za Srbiju.

Zločin koji je počinjen nad malom Dankom duboko je potresao celu Srbiju. Izražavam najdublje saučešće porodici male Danke. Nakon desetodnevne potrage pripadnici MUP uhapsili su S. J. i D. D, osumnjičene da su autom uradili i ubili Danku, pa njeno telo bacili na deponiju – rekao je ministar.

Gašić ističe da su obojica priznali i do detalja opisali zločin.

Prema svim informacijama kojima raspolažemo, izneću vam retrospektivu. Majka Ivana Ilić je u 13.10 došla sa decom iz Bora. Ona se igrala sa decom i slikala ih. Mužu je u 13.22 poslala slike. Sin joj je tražio vodu, a za par minuta je shvatila da Danke nema. U 13.51 je zvala muža, a policija je stigla u 13 i 59 – rekao je ministar Gašić.

U 18.57 časova aktiviran je sistem Pronađi me, podseća ministar Gašić.

Mi smo do detalja pratili kretanje majke, i svih mogućih lica koja su prolazila istom trasom. Proveravali i kada je nastala fotografija. To su nam bili bitni činioci za dobijanje informacija koliko je dete bilo van vidokruga majke. Način funkcionisanja sistema Pronađi me je objašnjen više puta, i zašto nije aktiviran odmah. Mi smo prošle godine imali preko 600 prijava nestanaka, i uglavnom decu nađu za nekoliko sati – istakao je Gašić.

Dodaje da je Danka izašla iz dvorišta, i kretala se asfaltom.

Majka je oko 13.50 videla beli auto i muško lice pored vozila fiat panda, u kom su bili osumnjičeni. Oni su rekli da su bili na radnom zadatku u Banjskom polju, da provere šahtu. Njihovo kretanje je zabeleženo na kameri. Kasnije je zabeleženo da se vozilo zaustavilo kod kapije oko 13 i 50. Vozilo u kom su bili S. J. i D. D. je bilo ispred kapije oko 2 i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i devojčicu udarili nekih 30-40 metara od mesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D., a S. J. je telo devojčice prebacio na zadnje sedište preko alata. Dogovorili su se da telo devojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac devojčice i pitao da li su videli devojčicu, na šta su odgovorili negativno – rekao je ministar.

Potom su se odvezli do deponije i telo devojčice bacili na deponiju.

– O monstruoznosti svedoči i to da je na poziv direktora D. D. otišao da traži devojčicu u Banjskom polju, svestan da ju je usmrtio.

Podsetimo, potraga za Dankom Ilić (2) završila se tragično, pošto su dvojica muškaraca priznala ubistvo devojčice.

Ubistvo su izvršila dvojica radnika Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ iz Bora, S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot.

S. J. je osumnjičen da je službenim vozilom „fijat panda“ u Ulici Radomira Putnika udario pešaka, dvogodišnju Danku Ilić, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D. D. telo ubijene Danke ubacio je u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na Starobanjskom putu, kod Bora, gde su telo izbacili sa desne strane puta – kaže izvor blizak istrazi.

Kako „Novosti“ saznaju, devojčica je davala znake života kada su je udarila kola i kada je stavljena u gepek. Tačan uzrok smrti male Danke pokazaće obdukcija kada bude pronađeno telo.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.