logo transparend vojvodina uzivo

FTN obeležava 64 godine postojanja i 50 godina od sticanja imena

NOVI SAD – U okviru niza događaja kojim se obeležava 64 godine postojanja i 50 godina od sticanja imena Fakultet tehničkih nauka, danas su svečano dodeljeni zlatni indeksi generaciji koja je studije FTN-a upisala 1974/75. godine.

Pre dodele zlatnih indeksa, svečanost je upriličena himnom Bože pravde, a nakon čega je usledio kratkometražni film o nastanku i razvoju fakulteta.

– Današnja generacija kojoj dodeljujemo zlatne indekse upisala je fakultet FTN-a 1974. godine, kada je fakultet i stekao svoje današnje ime. U ovoj nedelji kada proslavljamo 64 godine od osnivanja Mašinskog Instituta, a potom fakulteta FTN-a, jako je važno da se podsetimo svih onih koji su doprineli rastu i razvoju ovog fakulteta. Današnja generacija, to su u stvari naše kolege inžinjeri koji su završili ovaj fakultet, imali su veoma uspešne karijere, tokom koje su gradili inžinjerstvo, ne samo u zemlji već i širom sveta. Važno je da mi sa fakulteta i dalje održavamo kontakt sa njima i prosto želimo da kroz ovaj simboličan gest pokažemo njihov značaj i ulogu svakog inžinjera u savremenom društvu. Generacija kojoj danas dodeljujemo zlatne indekse upisalo je 650 studenata, a diplomiralo je 198 studenata. Danas na FTN-u studira 17.500 studenata na 86 akreditovanih studijskih programa koje samostalno realizujemo i još 5 studijskih programa koje realizujemo u saradnji sa drugim visoko školskim ustanovama. U tom smislu FTN, predstavlja najveću instituciju u regionu- rekao je prof. dr Boris Dumnić.

Foto: nsuzivo.rs

Fakultet tehničkih nauka dodelio je zlatne indekse generaciji diplomiranih inženjera mašinstva, građevinarstva i elektrotehnike.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.