logo transparend vojvodina uzivo

Pokrajinska vlada usvojila kvote: Na budžetu 5.651 brucoš

pokrajinska vlada-zgrada
NOVI SAD – Pokrajinska vlada danas je donela odluke kojima su utvrđene kvote za upis studenata u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija za akademsku 2024/2025. koji se finansiraju iz budžeta AP Vojvodine.

Utvrđene su kvote i za budžetska mesta za upis u prvu godinu master i doktorskih akademskih studija na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, kao i za prvu godinu masterskih strukovnih studija na visokim školama čiji je osnivač AP Vojvodina, saopštila je Pokrajinska vlada.

Ukupan broj studenata koji se mogu upisati u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija, koji se finansiraju iz budžeta AP Vojvodine na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, u školskoj 2024/2025. godini jeste 5.651.

Za upis na prvu godinu master i doktorskih studija na finansiranju iz budžeta AP Vojvodine u novoj školskoj godini predviđena su 2.944 budžetska mesta.

Prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih studija u visokim školama na budžetu će moći da pohađa 1.021 brucoš. Predviđeno je i to da se na budžetska mesta u prvu godinu master strukovnih studija u visokim školama mogu upisati 32 studenta.

Više informacija možete pronaći na sajtu pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje https://apv.visokoobrazovanje.vojvodina.gov.rs/utvrdjene-kvote-za-upis-u-prvu-godinu-osnovnih-strukovnih-akademskih-master-i-doktorskih-studija-u-skolskoj-2024-25-godini/

 

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.