logo transparend vojvodina uzivo

Ferrari na dobrom putu da prvo električno vozilo učini uspešnim

Generalni direktor Ferrari NV Benedetto Vigna uveren je da će prvi potpuno električni superautomobil ovog proizvođača moći da se prodaje jednako dobro kao i njihovi modeli sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Vozilo će biti predstavljeno u četvrtom kvartalu sledeće godine i biće „jedinstveno u svakom pogledu“, rekao je Vigna u intervjuu za Bloomberg Television. „Na pravom smo putu“ prema pisanju Bloomberg Adria.

Ovo je napeto vreme za sektor luksuznih automobila, koji razmatra kako da smanji emisije dok potražnja za električnim vozilima usporava, a vlade smanjuju subvencije.

Mercedes-Benz Group AG je zaustavio razvoj posebnih osnova za električne limuzine kako bi uštedeo novac i planira da prodaje automobile sa benzinskim motorima sve do 2030-ih godina. CEO Lamborghinija veruje da je još uvek prerano za to da brend ponudi potpuno električne modele.

Ferrari gradi novu fabriku za proizvodnju hibridnih i električnih superautomobila u Maranelu, u Italiji, koja će biti otvorena u junu. Prošlog meseca, otvorili su novu laboratoriju za istraživanje litijumskih baterijskih ćelija.

Za prvi električni automobil, Ferrari neće imitirati buku svojih motora sa unutrašnjim sagorevanjem, već će reinterpretirati zvuk koji proizvodi električni motor, rekao je direktor. Klijenti mlađi od 50 godina – kao i neki stariji – već su se obratili Vigni izražavajući interesovanje za kupovinu prvog Ferrarijevog modela na baterije.

„Oni čekaju naš zeleni automobil“, rekao je on.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.