Evo zašto se ljubimo za Novu godinu

To je onaj trenutak kad sve stane.

Svi dobijamo poljubac u ponoć kada 31. otkuca ponoć, a znate li kada je i zašto nastala ta tradicija.Prema istoričarima, ovaj običaj nastao je u Škotskoj. Naime, oni su imali tradiciju za Hogmanaj, što je njihova reč za poslednji dan godine.

Tokom Hogmanaj zabave, bio je običaj da se svi u ponoć, kada se čuju zvona, ljube. Iz toga je vremenom postalo popularno da ljudi širom sveta razmenjuju poljupce tačno u ponoć.

To je onaj momenat kada svet stane, kada vreme na trenutak zastane i zamislite onu želju sa spajanjem usana u novoj, netaknutoj godini. Svi znamo koliko je čaroban taj trenutak prvog savršenog poljubca u novoj godini koja je pred nama. To je malo obećanje, izgledi koje ćemo želeti iskusiti sledećih dvanaest meseci zajedno sa svim usponima i padovima, sa svim izazovima i željama, uz poljupce kao začin.

Zato je ovaj poljubac jedan od nalepši od svih, jer godinu započinjemo sa ljubavlju. Pokazuje nam da smo na pravom mestu sa pravom osobom, i da magija Nove godine može da krene!

Poljubac u ponoć se odnosi na jačanje veza koje želite da zadržite u budućnosti. Verovanje je da ako par koji slavi zajedno ne odvoji momenat u ponoć da spoji usne poljupcem, to ne sluti da će veza opstati.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: