logo transparend vojvodina uzivo

Evo kako da pogledate Instagram Story drugih ljudi, a da oni ne vide vaše ime

Donosimo vam nekoliko trikova kako da sačuvate anonimnost, a da istovremeno pronađete ono što vas zanima na Instagramu.

Ne postoji osoba koja koristi društvene mreže, a da nije nekad nekoga „uhodila“. Prepreke u tom obliku „istraživanja“ mogu da budu zaključani profili na Instagramu, ali i storyji na kojima se može videti ko ih je pregledao.

U nastavku donosimo nekoliko trikova kako da sačuvate anonimnost, a istovremeno pronađete ono što vas zanima.

Kako da vidite privatne Instagram objave (i storyje)?

BuzzFeed je 2019. čitaocima predložio poprilično jednostavan način pregledanja privatnih objava. „Sve što vam je potrebno jeste osnovno razumevanje HTML-a i pregledač interneta“, napisali su tada.

Savet je glasio ovako – korisnik koji već prati određeni profil jednostavno može da pregleda slike i video snimke koji se učitavaju na stranici, a potom da izvuče njihov „javni URL“. Taj „javni URL“ potom može da deli s osobama koje nisu na Instagramu ili ne prate privatnog korisnika koji je objavio te fotografije.

„To je kao da neko uzme skrinšot objave privatnog korisnika i podeli je s drugom osobom, međutim to ne znači da se može pristupiti privatnom profilu“, komentarisali su za BuzzFeed s Facebooka.

Ipak, potrebno je naglasiti da ovaj trik ne uspeva baš uvek.

Kako videti fotografije osobe koja ima zaključan Instagram profil?

Koristeći Google možete pronaći neke objave koje su u vezi sa privatnim Instagram profilom koji vas zanima. To možete učiniti tako što ćete u pretraživač kopirati naziv tog profila, odnosno korisničko ime te osobe, i onda kliknuti na Image Search, odnosno pretraživanje po slikama. Postoje velike šanse da će vam se pojaviti neke od fotografija te osobe.

Takođe, moguće je da ćete naići na tagovane fotografije te osobe na nekim javnim korisničkim profilima, ali i da je osoba objavljivala neke fotografije koje ima na Instagramu na svojim drugim profilima na društvenim mrežama poput Flickra, Tumblra ili čak Facebooka.

Kako da anonimno pogledate Instagram Story?

Na društvenim mrežama u poslednje vreme se priča kako je moguće pogledati Instagram storyje korisnika a da na listi onih koji su gledali ne piše vaše ime. Za ovaj oblik „uhođenja“ mnogi koriste stranice kao što je na primer Inflact.

Kada posetite ovu stranicu, potrebno je da kliknete na Tools > Profiles > Stories Viewer, a zatim da u polju za pretragu unesete korisničko ime „žrtve“ vašeg istraživanja, uz prefiks „@“. Nakon toga Inflact će vam prikazati traženi Story (ili objave), a vi ćete ostati anonimni. Čak će vam biti ponuđeno da preuzmete fotografije na svoj uređaj.

Pri korišćenju ove stranice čak nije potrebno ni da se ulogujete. Jedino zaključani profili nisu izloženi ovakvom pregledu sadržaja. Ipak, onima koji jesu, vaš pregled će biti prikazan pod korisničkim imenom Viewer for Instagram.

Važno je napomenuti da nikada ne možemo biti sigurni da li će Instagramova ažuriranja u nekom trenutku ukinuti anonimnost.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.