Šta predstavlja nova opcija na Instagramu?

Ukoliko ste korisnik najpopularnije društvene mreže Instagram, sigurno ste primetili novitet koji nas je, morate priznati, iznenadio i vratio par godina unazad.

Instagram zaista ne prestaje da iznenađuje, tako da sada imamo i beleške na ovoj aplikaciji, odnosno Notes, koji podseća na stare statuse Fejsbuka i MSN-a.

Činjenica je da smo svi ostali iznenađeni onog jutra kada smo otišli u naše poruke i ugledali opciju „Leave a note“, dok su tog dana, svi napisali istu belešku koja je glasila „Šta je ovo?“. Da, verovatno je to bio i cilj.

Iako mnogi i dalje nisu sigurni čemu zapravo služi ovaj novitet, „Meta“ objašnjava da su beleške zapravo želja korisnika, odnosno da korisnici ove aplikacije vole da imaju što jednostavniji način komuniciranja. Shodno tome, korisnici sada imaju mogućnost da putem beleški podele šta im je na umu, što predstavlja najjednostavniji način da se izraze i povežu sa drugima.

Foto: PrtSc/Instagram

Šta su zapravo beleške?

Beleške (Notes) su kratke tekstualne poruke (60 karaktera), koje nestaju posle 24 sata i ostaju pinovane na vrhu menija direktnih poruka. Po svemu sudeći, korisnici ove društvene mreže shvatili su kako se koristi ovaj novitet, jer su putem njega česitali Novu godinu, podelili kako se osećaju i pitali za dobar film.

Novitetima nikad kraja, barem što se tiče Instagrama.

Kako javljaju, trenutno se vrši testiranje grupnih profila. Da li ovo ima veze sa „trendom“ pravljenja duplih profila, odnosno profila namenjenim samo za bliske prijatelje?

Dakle, trenutno se vrši testiranje grupnih profila, na kojima će više korisnika moći da objavljuju fotografije i video-zapise sa zajedničkog profila.

Pored toga, testira se i opcija „Candid“, putem koje će korisnici moći zajedno da objavljuju priče koje će biti prikazane kao da su u okviru jednog naloga.

Foto: PrtSc/Instagram

Generalno, cilj društvenih mreža jeste povezivanje ljudi, iako nam se na trenutak učinilo da to bledi, Instagram je i ovog puta uspeo da nas iznenadi i pokaže svoju svrhu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.