Evo kako da ostanete motivisani tokom celog dana

Postoje dani kada se probudite i jedva čekate da odete na posao ili odradite jutarnji trening. Isto tako, postoje oni dani kada vam se ne ustaje iz kreveta i najradije biste u njemu proveli čitav dan. Motivacija je veoma kompleksna stvar, na nju utiču najrazličitije okolnosti, koje su najčešće van domašaja naše kontrole.
Foto: unsplash/Tom Morel

Ma koliko raspoloženi bili, tokom dana nam se može desiti toliko nepredvidivih stvari, da je tada zaista teško zadržati fokus na svom cilju. Ipak, ono što mi možemo da uradimo, kako bismo tokom celog dana ostali motivisani, jeste da u sebi i oko sebe pronađemo izvor inspiracije. Kada nam motivacije fali, na nama je tada da pronađemo snagu i pobedimo sopstvene slabosti, kako bismo zadatak uradili na najbolji mogući način.

Postoji nekoliko načina na koje možemo svoju produktivnost podići na viši nivo: 

Postavite sebi male ciljeve i smestite ih u realne vremenske okvire

Do uspeha se najbrže stiže malim koracima. Uz to, kada pred sebe postavite niz malih ciljeva, biće vam mnogo lakše da ostanete fokusirani. Kada uspešno odradite svoj prvi zadatak, bićete motivisani za svaki sledeći. Postavite sebi ciljeve na dnevnoj bazi, kako biste se svaki dan radovali malim uspesima i ostali što motivisaniji.

Napravite listu obaveza

Foto: unsplash/Glenn Carstens Peters

Sigurni smo da ste ovo mnogo puta do sad čuli, ali to je baš zato što je “To do” lista veoma efikasna kada su u pitanju motivacija i produktivnost. Kada čekirate većinu obaveza sa liste, već pred kraj dana imaćete dodatnu motivaciju da se još malo potrudite i završite svoj dan maksimalno produktivni. Uz to, dodatno pomaže, kada obaveze specifikujete, jer ćete biti mnogo precizniji u obavljanju svakodnevnih poslova.

Napravite pauzu

Kada planirate svoj dan, imajte na umu da vam je u moru obaveza, povremeno potrebna i pauza. Mnogo motivisaniji bićete kada sebi date malo prostora da se i odmorite između nagomilanih obaveza.

Ostavite sve po strani

Kada morate da završite određene obaveze, jednostavno ostavite sve po strani. Vaše obaveze su prioritet i zato se potrudite da budete fokusirani, pa u tom trenutku ostavite telefon i sve drugo po strani, kako biste poboljšali svoju efikasnost.

Zaboravite na izgovore

Izgovori su tu samo da biste izgubili vreme. Neminovno je da morate obaviti sve obaveze, pre ili kasnije i zato, zaboravite na izgovore i delajte odmah.

 

Motivacija se nalazi duboko u vama, a na vama je da preispitate svoje prioritete. Ako je sada pravo vreme za akciju, onda primenite ove savete i sve će biti mnogo jednostavnije, jer ćete svakodnevno slaviti svoje male uspehe!

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: