Evakuacija na aerodromu „Nikola Tesla“: Putnici hitno napustili avion zbog dojave o bombi. Evo i gde su preusmereni letovi

Beogradski aerodrom
BEOGRAD – Na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu večeras su evakuisani putnici sa leta za Barselonu, avio kompanije WizzAir. Prijavljena je anonimna dojava o bombi zbog čega je došlo do evakuacije putnika.

Kako saznaje Euronews Srbija, dojava je primljena i 19.15 i u toku su kontra-diverzioni pregledi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

– „Wiz Air“ potvrđuje da je let 4115 iz Beograda za Barselonu 29. februara dobio anonimnu pretnju o eksplozivnoj napravi u avionu dok se spremao za poletanje. Avion se odmah vratio na udaljeno mesto na beogradskom aerodromu, gde su svi putnici i članovi posade bezbedno evakuisaniPutnici su prevezeni do terminala i obezbeđeno im je osveženje. Nadležni organi sprovode sve neophodne provere i utvrđene protokole. Sigurnost i bezbednost putnika i posade je najveći prioritet Wizz Air-a“, navodi se u saopštenju koje je objavio Blic.

Svi putnici su evakuisani, a pojedini letovi se preusmeravaju na aerodrom u Temišvaru.

„Ostavite stvari i hitno izađite napolje“
Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci koji dokazuju da je večeras na aerodromu u Beogradu došlo do prave drame.

„Avion za Barselonu na aerodromu Nikole Tesle je evakuisan, ugasila su se svetla, počeo je da se oseće kerozin i stujuardesa je počela da viče: „Evakuacija, ostavite stvari i hitno izađite napolje“, rekao je jedan od svedoka.

Kako se vidi na sajtu Aerodroma, poslednji avion je odletio u 18.45, a letovi koji su posle toga bili planirani – kasne.

Dojava o bombi je primljena i za avion kompanije „Air Montenegro“ i još nekih kompanija, prenose „Vijesti“.

„Dojava o bombi se dogodila u momentu kada je vazduhoplov bio na zemlji. U toku je provera vazduhoplova od strane bezbednosnih službi Republike Srbije, a putnici i posada će biti na bezbednom dok se ne obave sve neophodne kontrole“, saopšteno je iz kompanije „Air Montenegro“.

Dodaju da bezbednost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

Prema podacima aplikacije FlightRadar24 avioni su preusmereni na sledeće aerodrome:

Avion iz Lisabona preusmeren je u Zagreb

Avion iz Dubajia sleteo je u Sofiju, isto kao i avion iz Milana

Na aerodrom u Temišvaru sleteli su avioni iz Malage, Čemberija, Bazela, Zagreba i Ciriha

Avion koji treba da sleti u Beograd iz Moskve još uvek je u vazduhu i za sada nije poznato na koji aerodrom sleće, a za avion iz Podgorice nema podataka na aplikaciji FlightRadar24.

Za više podataka o preusmerenim letovima posetite aplikaciju FlightRadar24

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.