Vazduhoplovna akademija u Vršcu dobija pistu i heliodrom, raspisan tender

VRŠAC – Delegacija Evropske unije u Srbiji objavila je obaveštenje za prvu fazu građevinskih radova za potrebe Vazduhoplovne akademije u Vršcu, javlja portal ekapija. Raspisan je tender za projektovanje piste i helidroma za Trening centar Vazduhoplovne akademije u Vršcu, a finansiranje je planirano kroz projekat Centra za obuku u dualnom obrazovanju, o čemu je već pisao naš portal.

Vrednost tendera procenjena je na 335.000 evra, a finansiran je iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope. U planu je i nabavka aviona i helikoptera, a sve u cilju funkcionisanja na višem nivou i omogućavanje savremenog nivoa školovanja stručnog kadra u vazduhoplovstvu.

Podsetimo, krajem prošle godine Kancelarija za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacije najavila je raspisivanje 5 tendera koji se tiču obnove kompleksa Vazduhoplovne akademije u Vršcu, a sama investicija je vredna 40.000.000 evra.

Finansiranje je predviđeno iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope.
Podsetimo, u avgustu prošle godine raspisan je javni poziv za izradu projektno-tehničke dokumentacije za Trening centar akademije, a posao je dodeljen AG institutu iz Novog sada. U januaru ove godine raspisan je tender za projektovanje piste i helidroma.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.