Raspisan tender za pistu i heliodrom Vazduhoplovne akademije u Vršcu

VRŠAC – Raspisan je tender za projektovanje piste i helidroma za Trening centar Vazduhoplovne akademije u Vršcu, a finansiranje je planirano kroz projekat Centra za obuku u dualnom obrazovanju.

Vrednost tendera procenjena je na 335.000 evra, a finansiran je iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope. U planu je i nabavka aviona i helikoptera, a sve u cilju funkcionisanja na višem nivou i omogućavanje savremenog nivoa školovanja stručnog kadra u vazduhoplovstvu. Rok za prijavu na tender je do 4. marta 2024. godine.

Podsetimo, krajem prošle godine Kancelarija za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacije najavila je raspisivanje 5 tendera koji se tiču obnove kompleksa Vazduhoplovne akademije u Vršcu, a sama investicija je vredna 40.000.000 evra.

Pilotska akademija u Vršcu dobiće dimenziju trening centra za dualno obrazovanje, što podrazumeva rekonstrukciju hotela, restorana, otvorenih terena i sportske sale, dogradnju nove učionice i smeštajnog kapaciteta, izgradnju spa centra, zatvorenog bazena, helidroma, proširenje postojećih pista i rekonstrukciju kontrolnog tornja i hangara.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.